Фестивал МУЗИКА КЛАСИКА Light
Музички павиљон, Калемегдан

  

 

 

 

У периоду од 23. до 27.06.2013. године, у Музичком павиљону на Калемегдану, Агенција “Музика Класика”, у сарадњи са Београдском тврђавом, и уз подршку фирме “Екостар Пак”, организовала је Трећи фестивал “Музика Класика Light”, конципиран као циклус концерата који класичну музику афирмише у синтези са другим музичким жанровима.

У недељу 23. јуна свечано је отворен 3. фестивал „Музика Класика Light“. На концерту под називом „Шта с' оно чује на оној страни“ у Музичком павиљону на Калемегдану


 наступила је Вокална радионица „Бистрик“ – школа певања Биље Крстић, а младим певачима на сцени се придружио  и „Бистрик оркестар“. На програму полазника школе нашле су се песме по којима су Биља Крстић и њен ансамбл препознатљиви не само у земљи, већ и у свету. Прво концертно вече  фестивала „Музика Класика Light“ привукло је пажњу многобројне публике, која је бурним аплаузима поздравила сваку нумеру.

У уторак, 25. јуна, одржана су два концерта у оквиру 3. фестивала „Музика Класика Light“. У 21 час наступио је Консорт флаута „Јаков Срејовић“ са уметничким руководиоцем Љубомиром Димитријевићем, са програмом који је обухватио


 дела популарне класичне музике, али и филмске теме, најављеним у називу концерта „Од Баха до Пинк Пантера“.

Исто вече је, у оквиру Фестивала, одржан и концерт „Милонга за двоје“ који је претходног дана отказан због временских прилика.


Танго играчи Бранка Ђорђевић и Марко Јанићијевић су присутној публици својим плесом представили ову темпрераментну игру.

Четврте концертне вечери 3. фестивала „Музика Класика Light“ наступио је Дечји хор Дечјег културног центра из Београда, са


 диригентом Невеном Ивановић. Њихов интересантни наступ представио је музику различитих стилова – од класичне музике, преко народних тема и дечје песме, до хитова забавне музике.

Последње вечери 3. фестивала „Музика Класика Light“ наступили су Ивана Ива Угрчић и квартет „Хабанера“. Публици су се представили популарним делима класичне музике у обради за


 флауту и три гудачка инструмента. Свирали су дела Баха, Пахелбела, Моцарта, затим Брамса, Шуберта, Дворжака и Бизеа. Такође, извели су и обраде чувених наполитанских песама и танго композиције Пјацоле.
ПРОГРАМ ФЕСТИВАЛА
Трећи фестивал МУЗИКА КЛАСИКА Light
23-27. јун 2013. године
Музички павиљон, Калемегдан

Недеља, 23.06.2013. у 21:00
ШТА С` ОНО ЧУЈЕ НА ОНОЈ СТРАНИ
Вокална радионица „Бистрик“ –
школа певања Биље Крстић

Понедељак, 24.06.2013. у 21:00
МИЛОНГА ЗА ДВОЈЕ –
Концерт танго музике –
Бранка Ђорђевић, Марко Јанићијевић

Уторак, 25.06.2013. у 21:00
ОД БАХА ДО ПИНК ПАНТЕРА –
Класична музика у обради –
Консорт флаута „Јаков Срејовић“,
уметнички директор Љубомир Димитријевић  

Среда, 26.06.2013. у 21:00
ДА ИГРАМЕ, ДА ПЕВАМЕ –
Хор Дечјег културног центра,
диригент Невена Ивановић

Четвртак, 27.06.2013. у 21:00
THE FOUR SEASONS  -
Ива Угрчић, флаута, Хабанера квартет


 


P&C 2013 Mузика Класика